Kako kupiti mlečno alergično brezplačno čokolado

V svetu, polnem ljubiteljev čokolade, bo nemalo ljudi z alergijami na mleko težko zadovoljiti svoje sladke zobe. Čokolada je eden izmed izdelkov, ki povzroča veliko težav tistim, ki so alergični na mleko. [1] Zato je pomembno biti popolnoma prepričan, da vaša čokolada ne vsebuje mleka. Ta članek ponuja nasvete, kako najti čokolado brez mleka in kako preveriti, ali je čokolada brez mlečnih beljakovin.

Preverjanje nalepk

Preverjanje nalepk
Preberite etikete na embalaži čokolade. Seznam sestavin in pripadajoč informativni jezik vam bodo pomagali ugotoviti, katere blagovne znamke ali slogi čokolade ne vsebujejo mleka. Poiščite take besede, kot so "brez mleka", "brez mleka", "primerno za vegane" ali podobno. Prav tako poiščite "izdelano v kraju, kjer se uporablja mleko", "predelano na istih strojih, kjer se uporablja mleko" itd .; če ste zelo alergični na mleko (kar pomeni, da imate izjemno nizko toleranco do mlečnih beljakovin), ti stavki predstavljajo indikator, da bi se izognili tej znamki ali vrsti čokolade, ker obstaja resnična nevarnost, da se nekaj mlečnih beljakovin prenese na čokolado med proizvodnjo.
Preverjanje nalepk
Pazite na izraze, povezane z mlekom, na seznamih sestavin čokolade (to vključuje napolnjene čokolade ali izdelke z okusom čokolade). Nekatere bolj pogoste sestavine, ki jih morate skrbeti, vključujejo: [1]
  • Sirotka
  • Mlečne trdne snovi
  • Kazein, pogosto napisan kot natrijev kazeinat
  • Laktoza, galaktoza (in večina sestavin, ki se začnejo z "lakto" -)
  • Karamelno barvanje; če ni drugače navedeno, se to pogosto pridobiva iz mleka.

Iskanje čokolade brez mleka

Iskanje čokolade brez mleka
Poiščite čokolado, ki je bila posebej izdelana brez mleka. Na srečo obstaja nekaj možnosti, vključno z:
  • Temne čokoladne sorte. Številne sorte temne čokolade ne dodajajo mleka, ker zmanjšuje grenkobo ali močan in prijeten okus temne čokolade. Morate biti sposobni obvladati bolj grenak in močnejši okus, ki je na voljo s sortami temne čokolade. (Upoštevajte tudi, da ni vsa temna čokolada brez mleka; kar nekaj blagovnih znamk temne čokolade bo vsebovalo mleko ali mlečne derivate ali bo v polnjenje ali aditive vključilo mleko.)
  • Veganska čokolada. Vsaka čokolada, ki se trži na vegane, ne sme vsebovati mleka.
  • Soja, riž, kokos ali druga rastlinska mlečna čokolada. Rastlinske mlečne čokolade so v porastu in jih najdemo celo v nekaterih supermarketih. Ta vrsta čokolade se bo po okusu razlikovala od mlečne mlečne čokolade, vendar se vam zdi, da je okus še lepši ali vsaj primerljiv. Riževa mlečna čokolada je ponavadi gladka in ne premaga čokoladnega okusa.
  • Kosher pareve čokolada je brez mleka.
Iskanje čokolade brez mleka
Začnite z lokalnim supermarketom. Preverite nalepke, kot je razloženo zgoraj, za vse blagovne znamke, ki jih imajo na zalogi. Nikoli ne veš, katere bi lahko bile brez mleka. Če jih ni, razmislite, da prosite direktorja trgovine, naj si nadene čokolado brez mleka, vsaj na preizkusni osnovi.
Veliko košer pekarn prodaja tudi pecivo brez mleka (na osnovi čokolade). Challah je narejen z jajci in mešanje mleka in jajc ni košer.
Ko najdete blagovno znamko, ki vam je všeč, se držite. Zdaj še ni veliko blagovnih znamk, čeprav to področje raste.
Zavedajte se, da lahko ista blagovna znamka nosi linije čokolade, ki vsebujejo mleko, in druge, ki ne. Ne predpostavljajte, da so vsi izdelki blagovne znamke brez mleka samo zato, ker je eden ali nekaj izdelkov brez mleka. [1]
Poiščite v spletu recepte za sladice, tartufe ali domače čokolade, ki ustrezajo vaši alergiji.
Poiščite izdelke "po naključju brez mleka" s čokolado, kot so Oreos, nekaj mešanic za vročo čokolado, mešanice Brownie Duncan Hines (vendar ne mlečne čokolade), čokoladni sorbet Häagen-Dazs, Hershejev čokoladni sirup, Nabisco čokoladni plišasti grahami, čokolada Duncan Hines maslena krema, čokoladni sirup Nesquik itd. [2] [1] Vedno previdno preberite etikete, preden domnevate, da je kaj brez mleka. (Izraz "po naključju brez mleka" se preprosto nanaša na dejstvo, da se proizvajalec ni odločil, da bo izdelek brez mleka, in da boste morda pričakovali, da bo izdelek vseboval mlečno mleko, vendar naključno ne, Za vas je verjetno v redu. Če rečem, lahko vsebuje tudi druge stvari, ki niso tako zdrave, zato se zavedajte te možnosti.)
Preverite opozorila o alergiji. Tudi čokolada, označena kot veganska, lahko vsebuje sledi mleka.
Ta članek ni medicinsko svetovanje. O izbiri hrane brez alergij se vedno pogovorite s svojim zdravnikom ali drugim usposobljenim zdravstvenim delavcem.
Poskrbite, da vedno preverite trikrat. To vam lahko reši življenje, če ste zelo intolerantni na mlečne beljakovine. Bodite sumljivi, če bo na etiketi pisalo "Narejeno v objektu, ki predeluje ... mleko / mleko / derivate mleka". Tudi če ste že imeli blagovno znamko, ob vsakem nakupu vedno preberite etiketo. Včasih se izdelek brez mleka začne vključevati tudi mlečni. Včasih, tako kot pri blagovni znamki čokolade Green and Black, revizija tveganja razkrije, da je potencial za navzkrižno kontaminacijo in zapuščanje mlečnih beljakovin prevelik, ker postopki čiščenja s stroji ne morejo jamčiti za odstranjevanje mlečnih beljakovin. [3]
Če niste prepričani v stanje čokolade brez mleka in je vaša alergija na mleko velika nestrpnost, je ne uživajte. Preden zaužijete čokolado, se posvetujte s podjetjem za nasvet in pojasnila. Če na e-poštna sporočila ali dopise ne dobite odgovora ali če ni vaš način komuniciranja, uporabite Twitterjeve in Facebook poti.
Označevanje brez mleka ali vegansko ne zagotavlja, da je čokolada dobra za vas. Še vedno lahko vsebuje koruzni sirup z veliko fruktozo, veliko sladkorja, hidrogenirano maščobo in druge predmete, ki jih ne bi smeli zaužiti v velikih količinah.
l-groop.com © 2020